Min nya "filmjölk"
Nu ska jag berätta om min nya frukostvana. Efter ett recept från Låt Maten Bli Din Medicin (Facebook), så gör jag min egna filmjölk.
Så här:
Blötlägger 1 dl cashewnötter över natten, sköljer dom.
Kokar upp 1,5 dl vatten (som jag glömde första gången och tog vanligt)
Mixar det ordentligt och häller upp på glasburk.
Öppnar en kapsel probiotika ( går med vilken som helst) och häller ner, plus 2 tsk citronsaft.
Det får nu stå varmt i minst 24 timmar.
Klar att äta, men spara 1/3 av filen till att göra ny,
på ca 1 dl blötlagda cashews och 1,5 dl vatten, som mixats. Och sedan häll i glasburken med det sparade. Rör om och låt stå 4-24 timmar.
Smakar som en mildare filmjölk men eftersom jag använder matberedaren så får jag den inte helt superslät. Gott mycket gott.
Nu vet man att sommaren är slut, för nu åker strumporna på...fryser
Så här:
Blötlägger 1 dl cashewnötter över natten, sköljer dom.
Kokar upp 1,5 dl vatten (som jag glömde första gången och tog vanligt)
Mixar det ordentligt och häller upp på glasburk.
Öppnar en kapsel probiotika ( går med vilken som helst) och häller ner, plus 2 tsk citronsaft.
Det får nu stå varmt i minst 24 timmar.
Klar att äta, men spara 1/3 av filen till att göra ny,
på ca 1 dl blötlagda cashews och 1,5 dl vatten, som mixats. Och sedan häll i glasburken med det sparade. Rör om och låt stå 4-24 timmar.
Smakar som en mildare filmjölk men eftersom jag använder matberedaren så får jag den inte helt superslät. Gott mycket gott.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad över kommentarer så klottra gärna nåt.