Mina favorit röror.

På första plats tror jag baba ganoush kommer.
1 stor aubergine halveras och läggs in med skalet upp i ugnen, pricka skalet med en gaffel om du kommer ihåg. ca 30 minuter i 225 grader ca. När skalet är knorvigt och ev spruckit och innanmätet är mjukt tas den ut för att svalna. Skeda ur innanmätet och släng skalet. Kör det sen med mixerstav eller liknande, när den är skapligt slät stoppar jag i 0,5-1 vitlöksklyfta, en rejäl msk tahini(Markattas), salt och peppar. Ibland en skvätt olivvolja.
Lånad från google.

Nr 2 blir nog Hummus.
Är jag lat(som idag) häller jag bara ut en tetra kikärtor i en skål, mixar med vitlök, olivolja, citronsaft och lite vatten. (för att slippa ta så mycket olja) Salt/peppar, ev lite stänk spiskummin. Ringlar över liten skvätt med olivolja.
Även denna bild fr google.


Tapenade blir nog trea.
Mixar ca 1 dl svarta oliver med 1 vitlöksklyfta, 2 sardellfiléer, ca 0,5-1 dl liten kapris och någon msk olivolja, salt/peppar.
Från google även denna.


Gillar även Taramosalata, men där ingår ju vitt bröd, hm letar efter nytt recept här.
Gissa var den bilden är lånad:)

Kommentarer

Populära inlägg