Mjukt fröbröd för dig/mig som undviker mjöl.
Låt 2 msk fiber husk svälla 10 minuter i 3,5 dl vatten i en rymlig bunke. Kör 3 dl valfria nötter lite halvhackat i matberedare. Rör ihop hacket med:
1,5 dl pumpakärnor
1,5 dl solrosfrö
1,5 dl linfrö
1,5 dl sesamfrö
Häll sen alltihopa tillsammans med 2 msk olivolja och 1 tsk salt.
Rör ordentligt och låt det gärna stå 1 timme.
Jag gjorde sen 14 st ganska stora bollar och lade dom i smorda muffinsformar(el muffinsplåt)
Grädda i 175 graders ugn 45-50 minuter.
Låt dom svalna. Jag tyckte dom var lite hårda och smuliga först, men dagen efter var dom kanon.
Oh vad gott det ser ut, tack för receptet. Äter själv (mestadels) mjölfritt och kämpar på med sockermonstret...
SvaraRaderaJa det är ett rackarns monster, älskar ju sött och fett å så lite vete på det;)
SvaraRaderaKul hoppas du gillar bröden, där har vi tuggmotstånd, men dom ÄR goda. Hör av dej sen.