Fläderblomsaft.
Jag tog ca 40 blomklasar
3 citroner
1 jätte rabarbstjälk
1,5 l kokande vatten
8 dl rårörsocker
Låter det stå i 3 dygn.
Varvar blommor, citroner och rabarber. Blandade sockret i vattnet och lät det upplösas och hällde sen över det. Nu står det i kylskåpet.
Har ingen aning om sockret räcker, men jag ville inte ha i mer. Tänker ändå frysa saften sedan.
Återkommer i morgon kväll efter jag silat av den.
Nu är den avsilad och klar, det mesta bor i frysen. Men en liten flaska har jag uppe.
Snål som jag är om dropparna så hällde jag i vatten ett par gånger i glasburken och riktigt sköljde ur alla goa droppar. För god blev den, den bästa jag gjort tror jag. Så lagom med socker.
Det skulle egentligen vara 1,5 kg socker och basen var ett recept från någon svensk kockerska.
Så glad över att jag inte gick all in med sockret. Mumms fillibabba gott blev det.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad över kommentarer så klottra gärna nåt.