Hur gick det med med mitt grå och silvershampoot från maria nila?

Jag slutade ju henna mitt hår för snart 3 år sedan, och jag ville så gärna få bort det gamla rödbruna som var i ca 2 dm i topparna.
Men jag förstod efter att ha pratat med min vän/släkting/frisör att det inte skulle gå bort med mer än att man klippte av håret. Tänkte att jag testar silver shampoo först och ser om det gör något, någonstans.
Jag har väldigt många slingor i mitt hår som har kommit till naturligt, dom flesta lite grå.
Har nu använt mej av maria nilas silvershampo 5 ggr men efter bara 1 gång syntes lite resultat. Håret blev lite kallare i färgen och en del grå slingor blev så snyggt stålgrå och en del mer silvergrå, som jag ville.
Och i Måndags var det dags att åka till Eskilstuna och ovannämnda frissa.
Efter att hon tvättat det (med KM silver) så konstaterade hon att det som vi tänkt skulle klippas av, inte längre behövdes, så hon tog bara ca 5 cm. Hon var klart imponerad av vad som hänt med mitt hår.
Tilläggas kan att Maya min dvärg schnauzer och jag använder båda silver shampoo, men olika märken;)
Bilderna blev sådär lagom oproffsiga som är mitt kännetecken;)
Har haft knut mitt på huvudet i 2 dygn typ, så det är lite halabalofrizzigt.Har alltså bara släppt ut håret och Williot 6 år med öroninflamation, och därför hemma hos mormor, fick ta bilderna:)
Längderna fram på båda sidorna om ansiktet är mer åt det silvergrå.
Kan till sist bara säga positiva saker om maria nila´s sheer silver shampoo( trots dimethicone och propylene glycol)
Valde ju mellan Km (Kevin Murphy blond angel) och maria nila, men det sistnämnda hade renare produkt och blev därför mitt val.

Nu har jag mailat kemisten på maria nila och frågat om varför dimethicone och propylene glycol. Här kommer hennes svar:
Dimethicone är en silikon som tillför, glans, mjukhet och gör håret silkeslent. Vi har i en liten mängd för att ge håret den där sista touchen.

Proplene glycol används som fuktgivare och är konditionerande. Det är ett ämne som är klassificerat som säkert och används också i livsmedel.
Vi försöker alltid att hitta de mest skonsamma ingredienserna och tycker det är bra att du är så pass noggrann i dina inlägg.
Tveka inte att höra av dig igen om du undrar över något mer.


Kommentarer

 1. Hej och tack för dina fina ord och meningar, men gällande ingredienserna som du nämner ovan så skicka ett mail till kemisten på maria nila då du får ett otroligt bra svar gällande dessa ingredienser. Jag skickar över hennes mail adress så du kan få exakta mängden av dessa råvaror och varför det finns med som ingrediens. Du är jätte fin i ditt hår !!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Susanna, jag ska absolut maila kemisten. Härligt med en kommunikation med er. Ni är lyhörda och det gläder mej mycket.

   Radera
 2. Blev ju väldigt bra resultat, vad roligt att se! Roligt att hunden också använder silverschampo:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emma, glad att jag inte är lika vit som hon bara, då skulle jag se ut som 95;)

   Radera
  2. Tack Emma, glad att jag inte är lika vit som hon bara, då skulle jag se ut som 95;)

   Radera

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad över kommentarer så klottra gärna nåt.

Populära inlägg