Söndagspyssel.
Hade en bra morgon igår med lite kraft som visserligen är över nu, men var kul så länge den varade.
Städade toan nere och kokade risgrynsgröt som gubben och jag åt till frukost med vörtbrödmacka till, mycket gott. Hade tagit fram en vetesuris och en rågsuris dagen innan, satte dom degarna och bakade ut dom efter några timmar. Hade en korg med päron stod på bänken, aha Ingefärspäron tänkte jag och snodde ihop det efter att ha gjort en pepparrotssill och en vanlig inlagd. Avslutade med att koka kola, en gräddkola och en som blev med lakritspulver. Den sistnämnda blev mer som en lakrits fudge.
Gjorde en Ris ala Malta på det som blev kvar eftersom sonen inget äter eftersom han deffar:(
Jag bulkar pga honom...eller min kärlek till mat.
Gjorde en Ris ala Malta på det som blev kvar eftersom sonen inget äter eftersom han deffar:(
Jag bulkar pga honom...eller min kärlek till mat.
Smörkola.
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 dl socker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 15-30 minuter.
Pepparrotssill receptet från Ica.
Väldigt citronfräsch och god.
Ingredienser
- 420 g inläggningssill på minuten
- 1 citron
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk riven pepparrot (tog minst det dubbla)
- 1/2 dl grovskuren dill
- 1 krm salt (hoppla såg fel tog 1 tsk)
Kommentarer
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad över kommentarer så klottra gärna nåt.