Blomkålspizza.
1/2 Blomkålshuvud
2 ägg
salt och peppar
ca 1 msk kokosmjöl ( jag tog mer ca 3-4)
Kör ner kålen i matberedaren till fint mjöl typ, gör sedan bollar av det för att kunna klämma ut så mycket vätska som möjligt. Mina händer ville inte det riktigt, så nästa gång ska jag ha i riven ost i den också, så det binder lite bättre och blir lite knaprigare. Blanda i resten, och platta ut till en pizzabotten på en bakplåtspappersklädd plåt, tror min var ca 1/2 cm tjock kanske. Stoppa in den i ugnen i 200 grader ca 15 min, låt den gärna få lite färg, lite gyllenbrun så där.
Det var ena delen det.
1/2 lök
2 vitlöksklyfor
1 burk kronärtskockshjärtan
100g chevre
riven ost
4 fikon
1 näve valnötter
1 tsk flytande honung el liknande
baby spenat
Hacka lök och vitlöksklyftor och fräs dom en stund i stekpannan men lite olivolja. Kör sedan ner lökjoxet och en burk kronärtskockshjärtan i matberedaren och kör till slät kräm. Salta och peppra lite. Bred krämen över botten, och lägg sedan på chevren, fikon, nötter, honung och ost. Kör in i ugnen igen ca 10-15 minuter. När den sen är ute så skicka på spenat. Ät!!
Jag som inte hade fikon, valnötter eller babyspenat hemma, gjorde så här:
stekte några tunna squashskivor(vilket jag har gott om) och gick ut på landet för att hitta några icke tuggade mangoldblad, vilket jag gjorde:) Hade inget i stället för valnötter men det gjorde inget, däremot saknade jag fikonen. Tänkte nästan gå ut och klättra på stegen för att nå plommonen som nära nog är ruttna, men hann inte.
Vad jag vet nu som jag inte visste innan jag gjorde denna skapelse:
Den måste pressas ut ordentligt, blomkålen alltså.
Ha gärna i riven ost i botten ( om man nu inte som jag försöker låta bli mejeri)
Låt den bli lite mer gräddad det första varvet i ugnen.
Ha gärna nåt fruktigt på.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad över kommentarer så klottra gärna nåt.