Försöker ta mej upp på banan igen.

Idag började gubben jobba igen efter att ha varit ledig sen 19/12 och det har satt spår på oss båda i form av ett par kilo extra vardera. Mycket äta ute vilket för mej betyder mindre rå kost och mer fisk, dressingar och någon sås till och med. Utan kött och gluten förstås, men ökat sockerintag och inte helt mejerifritt heller. Så nu gäller grön drink på morgonen, vettig liten lunch, frukt innan middagen och mycket mera grönsaker.
Mogonens drink innehöll:
1 stort grönkålsblad (utan stammen)
1 litet päron
en halv mango
saften av en halv lime
en bit ingefära
1/4 tsk ashwagandapulver
vatten tills det blir lagom konsistens
Lunchen har jag just avslutat och den var en rest från igår.
Soppa gjord på lök, vitlök, morot,linser, ingefära, pressad apelsin, grönsaksbuljong, cayennepeppar mfl kryddor efter behag och vatten.
Mixade soppan slät och drog i kokosgrädde.
När jag nyss värmde upp den skar jag ner ett gäng cocktailtomater som fick värmas upp och strösslade på med rostat sesamfrö som för stunden är min favorit topping på nästan allt.

Kommentarer

Populära inlägg