Lax och spenat paj utan gluten.

En normalstor form med löstagbar kant och görs i matberedaren hur snabbt som helst.
99g maizena, 101 g majsmjöl, 1 tsk fiberhusk, 0,5 tsk salt körs med 100 g smör, 1 msk vatten och 1 ägg. Kör tills det går ihop ordentligt.
Jag kavlade ut den mellan bakplåtspapper, men det går säkert lika bra att trycka ut den direkt i formen.
Förgrädda ca 5 min i 200 grader.

250 g MSC lax skärs i kuber, och läggs i det gräddade skalet och sen på med,
60-80 g sköljd spenat som hackats lite.
Lite svartpeppar och ett uns salt på det.
6 ägg vispas upp lite tillsammans med 1,5 dl vispgrädde och lika mycket mjölk, lite salt och lite peppar.
Hä över och putta in i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter eller tidigare om stanningen stannat.



Nu är dom klara för att bjuda familjen på i ett jätteknytis. Med 5 barn, respektive och deras barn så är vi 17 st, snart 18.
Vi var 20 pers och det blev massor av mat.
Vet nu att pajen hade behövt mer kryddning och kanske tex riven feta ost eller dylikt, eller kanske ost i skalet, typ Pecorino.
Godast blev den lite uppvärmd dagen efter.

Kommentarer

Populära inlägg