Vi tog en kryss till Åbo.

Åkte iväg på en kryss till Åbo, Söndag-Måndag, det var en båt jag aldrig åkt eller hört om tidigare. Visade sig att denna båt, Baltic Queen annars går Helsingfors- Tallinn. Och en del svensk personal var inlånad från den ordinarie båten till denna, vilket var tur. Vi såg redan i bussen att medelåldern låg på ca 72 år. Och att 75% av båten visade sig vara släktforskare. Vi andra max 100 st, var inte heller så partysugna. Inga dansade och inte många drack nåt, verkligen en antipartybåt. Inga köer någonstans utom ur båten hemma igen.
Vi åt i buffen dit, och den kan jag då inte rekommendera. Jag åt några räkor, lite algsallad och grönsaker. Lite ost och frukt.
Maken som äter både gluten och kött, sa att det mesta var rätt smaklöst. Men vi slapp dela bord, för väldigt många valde att äta på andra ställen.
Frukosten som då var en special med skumpa mm, gav oss inte heller någonting över det vanliga.

Ett grått Åbo.
Tycker att detta rosa lilla hus är så sött.
Ingen resa utan nya lack.


Åt lunch på Aleksandra som är en rysk resturang. Jag tog dagens fisk som visade sig vara Rödtunga.
Och en Pavlova blev det till dessert, som var helt ljuvligt god.Maken tog en fylld kyckling. Han sa det var gott.
Och efteråt tog han frysta tranbär, kolasås och glass.
 

Vi var helt ensamma där till desserten typ, då kom 2 stycken.

Vi gamlingar var uppe till 00.30 i alla fall. Men sängen var så stenhård att det ändå inte blev så mycket sömn. Före 8.00 var vi i frukosten. Men tog oss lite siesta efter det. Snipp snapp slut.

Kommentarer

Populära inlägg